AK Nygart – två skönhetskliniker med anor går samman

ak nygart

Nygart är en välkänd och respekterad plastikkirurgisk klinik i Danmark. Företaget grundades 1997 av Jesper Nygart och blev en av Danmarks snabbast växande skönhetskliniker, kända för sin expertis och avundsvärda resultat. Akademikliniken är en ännu äldre, svensk kedja av skönhetsklinker, grundat 1991 av plastikkirurgerna Per Hedén och Jan Jernbeck. Företaget expanderade snabbt över hela Sverige och delar av Norge. Kliniken och dess bägge grundare blev kända även av den breda massan när dem delade med sig av sin expertis i teverutan.

Dessa två giganter går nu samman och bildar det nya företaget AK Nygart, nu med kliniker i hela Skandinavien. Under AK Nygarts tak samlas några av regionens bästa plastikkirurger med ett stort utbud av diverse ingrepp och behandlingar. Företaget utför både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Dessutom bedriver man banbrytande forskning inom disciplinen. Som kund har det aldrig funnits en bättre tidpunkt att boka ett ingrepp, AK Nygart kombinerar det bästa från två av Sveriges och Danmarks främsta skönhetskliniker.

AK Nygart utför en mängd olika ingrepp och behandlingar men just bröstoperationer ligger företaget varmt om hjärtat. Dessa ingrepp har företaget lång erfarenhet av och det finns få andra kliniker som är jämförbara. Med bröstoperationer avses inte bara den klassiska bröstförstoringen med implantat utan också bröstlyft och bröstförminskningar. Dessa tre ingrepp kan ofta kombineras för bästa slutresultat.

Bröstförstoring med implantat är det vanligaste ingreppet som AK Nygart utför. Operationen och implantaten har aldrig varit säkrare än nu, resultatet blir naturliga och fasta bröst. Skälen till en bröstförstoring är nästan lika många som patienterna. Vissa kvinnor vill helt enkelt gå upp några kupor i storlek, andra tycker att brösten tappat formen med åldern. Vilket skäl patienten än har så lyssnar kirurgerna hos AK Nygart och ger råd och tips inför den stundande operationen.

En bröstförstoring kan kombineras med ett bröstlyft, eller bröstrekonstruktion som det också kallas. Vid en bröstrekonstruktion avlägsnar kirurgen överflödig hud för att återskapa ett ungdomligare utseende. Ett bröstlyft kan med fördel användas vid tillfällen då brösten förlorat sin ursprungliga form, till exempel efter en graviditet eller viktminskning.

Vid en bröstförminskning avlägsnas både hud och bröstvävnad under operationen. En sådan operation kan hjälpa kvinnor som upplever fysiska besvär på grund av sina bröst. Stora bröst kan leda till rygg- och axelvärk.

AK Nygart erbjuder också ingrepp och behandlingar för resten av kroppen. Ansiktet är en del av kroppen som många patienter gärna vill förbättra. Ett ansiktslyft kan skala bort decennier av åldrande, speciellt om huden utsatts för mycket sol eller rökning. Om man inte vill genomgå ett helt ansiktslyft kan en fettransplantation vara ett alternativ. Man tar då fett från andra delar av kroppen och injicerar på lämpliga ställen i ansiktet. Till skillnad från fillers blir resultatet permanent så fort fettet har stabiliserat sig. En fettransplantation kan kombineras med till exempel Botox för ett ännu bättre resultat. AK Nygart erbjuder också läppkirurgi och näsplastik.

Resten av kroppen kan också bli väl omhändertagen hos AK Nygart. När man kommer upp i åren får många problem med det så kallade ”gäddhänget”, alltså undersidan av överarmarna. För att åtgärda detta kan man utföra en armplastik. Även lös hud på magen kan åtgärdas via en bukplastik. Slutligen har vi den klassiska fettsugningen, en behandling som kan utföras på både mage, lår och haka. Andra ställen förekommer också. Fettsugning ger ett permanent resultat men är inte ett alternativ till viktnedgång.

Kunder hälsas varmt välkomna till AK Nygart för en personlig konsultation med någon av företagets kunniga kirurger. Tidsbokning kan ske både via telefon eller online.